Varaa risteily  
Ansaitset Finnair Plus -palkintopisteitä kaikista Risteilykeskuksen kautta varaamistasi kansainvälisistä risteilyistä. Saat 2 tai 3 pistettä euroa kohden riippuen risteilyvarustamosta. Lue lisää!


Fram


Videot

Vuonna 2007 rakennettu M/S Fram sopii täydellisesti arktisiin olosuhteisiin. Se on suunniteltu ja sisustettu syrjäisten vesien purjehduksia silmälläpitäen; siltä löytyy niin syvyystutka, kaikuluotain kuin valot jäävuorienkin varalta. Skandinavia ja Grönlanti ovat olleet inspiraation lähteinä laivan arkkitehtuuria ja sisustusta suunniteltaessa. Alus on kelluva galleria täynnä norjalaisten ja grönlantilaisten taiteilijoiden taideteoksia. Fram-näyttelyssä on esineitä Fridtjof Nansenin alkuperäisestä laivasta. Alukselle mahtuu 318 matkustajaa. 

 

Tunnelma laivalla

Laivalla ei ole tiukkaa pukukoodia. Musiikkiviihdettä saattaa olla toisinaan tarjolla iltaisin. 


Hytit

Aluksella on 127 hyttiä, joista osa on paremmin varusteltuja sviittejä. Osassa huoneista on parveke ja oma kylpyhuone. Huonetyyppejä löytyy neljä: Expedition Suite, Arctic Superios, Polar Inside sekä Polar Outside.


Ruokailut

Aluksen ravintolassa on monta eri tasoa ja hienot näköalat kaikista pöydistä. Laivan perällä sijaitsevassa ravintolassa on terassi, jossa voit käydä välillä valokuvaamassa maisemia tai vaan hengittämässä raikasta meri-ilmaa. Aamiainen tarjoillaan klo 7.30 alkaen, lounas klo 12–13 välillä ja illallinen klo 18. Ravintolassa tarjolla myös a la carte-menu. 


Muut palvelut

Kannella 4 on yhdistetty vastaanotto- ja retkitiski, internet-kahvila, langattomalla verkkoyhteydellä varusteltu aula ja luentosaleja. MS Framin ulkoalueet ovat tilavat. Voit nauttia näkymästä laivan etuosassa suurella keula-alueella. Laivan sivuilla sijaitsevia rappusia pitkin pääset kannen 7 takaosassa olevalle aurinkokannelle. Näköalasalonki Qilak tarkoittaa grönlannin kielellä taivasta, ja salongissa todellakin on vain taivas rajana. Avarassa tilassa on suuria näköalaikkunoita, mukavia istuinryhmiä ja kiikarit ohi lipuvien maisemien yksityiskohtien tarkkailuun. Qilakissa on myös baari ja kirjasto. 

 

Kannelta 7 löydät kuntoilualueen, joka tarjoaa käyttöösi hyvin varustellun ja modernin kuntosalin, viihtyisän saunan ja ulkoilmaporealtaan. Kuntosalin näköalaikkunoista avautuva fantastinen näkymä merelle tuo kuntoiluun aivan uuden ulottuvuuden. Rentoutuminen lämpimässä porealtaassa, keskiyöllä auringon paistaessa ja jäävuorten lipuessa aluksen ohi, on taatusti unohtumaton kokemus!

 

MS Fram arktiset risteilyt 

Unohda kiire, pukukoodit tai istumajärjestykset illallispöydässä. Matkan tarkoituksena on purjehtia rauhassa kirpeän raikkaassa ilmassa, lähikosketuksissa muuttumattomaan ympäristöön.

Ruokailu

Raikas meri-ilma ja aktiviteettien täyttämä päiväohjelma pitävät taatusti huolta ruokahalun säilymisestä. Aamiainen ja lounas nautitaan buffet-pöydästä, omaan tahtiin ja rennossa ilmapiirissä. Kolmen ruokalajin päivälliselle voit tehdä pöytävarauksen etukäteen. Ravintolassa on anniskeluoikeudet. Ruokalista on suunniteltu niin, että mahdollisuuksien mukaan käytetään vuodenajalle tyypillisiä ja paikallisia raaka-aineita. Ruokailujen välillä matkustajat voivat istahtaa kertaamaan päivän tapahtumia ja nauttimaan kupillisen kahvia salongeissa tai vaikkapa aperitiivin aluksen baarissa.

Hinnat

Aamiainen, lounas ja päivällinen sisältyvät matkan hintaan. Laivalla on ilmainen kahvi- ja teetarjoilu, muita juomia voit ostaa laivan kahvilasta ja ravintolasta.

Viihde

Perinteisistä risteilyistä poiketen Ms Fram tarjoaa kaupallisen viihteen sijaan vierailleen mahdollisuuden rentoutumiseen ja unohtumattomista elämyksistä nauttimiseen ainutlaatuisessa ympäristössä, kokemuksia kanssamatkustajien kanssa jakaen. Toisinaan saattaa musiikkiviihdettä olla tarjolla iltaisin.

Retket Polar Circle -veneillä

Vankat Polar Circle -veneet mahdollistavat pääsyn vaikeakulkuisille alueille. Miehistö ohjeistaa ja huolehtii siirtymisistä veneisiin ja niillä mukavasti ja turvallisesti liikkumisesta.

Retket

Matkan aikana tehtäviä erillisiä retkiä voit tilata mahdollisuuksien mukaan jo etukäteen, tai tutustua retkiin ja hinnastoon vasta laivalla ollessasi. Kaikki retket toteutetaan osanottajien vähimmäis- ja enimmäismäärän puitteissa. Huomioithan, että paikalliset sääolosuhteet vaikuttavat lopulliseen retkitarjontaamme.

Tutkimusretkiryhmä

Tutkimusretkiryhmämme jäsenet on tarkasti valittu heidän paikallis- ja erikoisosaamisensa takia. He ovat innostuneita, uteliaita ja kiinnostuneita vesialueista, joilla matkustamme.

Hurtigrutenin valokuvaaja (MS Fram)

Toivomme, että kokemuksesi ja muistosi matkalta taltioituvat mahdollisimman hienoiksi valokuviksi ja videoiksi. MS Fram -aluksen oma valokuvaaja kutsuukin sinut kannelle mukaan osallistumaan valokuvaustyöpajoihin ja käytännön harjoituksiin.

Näköalasalonki

Näköalasalonki Qilak tarkoittaa grönlannin kielellä taivasta, ja salongissa todellakin on vain taivas rajana. Avarassa tilassa on suuria näköalaikkunoita, mukavia istuinryhmiä ja kiikarit ohi lipuvien maisemien yksityiskohtien tarkkailuun. Qilakissa on myös baari ja kirjasto.

Baari

Näköalasalongin baarin suunnittelua on inspiroinut inuiittien keihäänkärki. Baarimikot tarjoilevat sinulle haluamasi juomat,ja voit nauttia niistä baarin mukavilla tuoleilla ihaillen samalla upeita maisemia.

Kirjasto

Näköalasalongissa sijaitsevasta pienestä kirjastosta voit eri aiheita käsittelevien kirjojen lisäksi lainata myös lauta- ja palapelejä.

Virkistysalue, kuntosali, porealtaat ja sauna

Kannelta 7 löydät kuntoilualueen, joka tarjoaa käyttöösi hyvinvarustellun ja modernin kuntosalin, viihtyisän saunan ja ulkoilmaporealtaan. Kuntosalin näköalaikkunoista avautuva fantastinen näkymä merelle tuo kuntoiluun ihan uuden ulottuvuuden. Rentoutuminen lämpimässä porealtaassa, keskiyön auringon paistaessa ja jäävuorten lipuessa hiljalleen aluksemme ohi, on taatusti unohtumaton kokemus!

Ravintola

Ravintola Imaq tarkoittaa grönlannin kielellä valtamerta. Ravintolassa on monta eri tasoa ja hienot näköalat kaikista pöydistä. Laivan perällä sijaitsevassa ravintolassa on terassi, jossa voit käydä välillä valokuvaamassa maisemia tai vaan hengittämässä raikasta meri-ilmaa.

Myymälä

Laivan myymälän valikoimissa on lämpimiä vaatteita, perinteisiä matkamuistoja, paikallisia laadukkaita käsitöitä sekä postikortteja ja monenlaisia MS Fram-tuotteita. Lisäksi valikoimista löytyy myös saippuoita, hammastahnaa ja muita hygieniatuotteita.

Informaatio ja palvelut

Kannella 4 on yhdistetty vastaanotto- ja retkitiski, jossa henkilökunta vastaa mielellään kysymyksiisi. Kannelta 4 löydät myös Internet-kahvilan, langattomalla verkkoyhteydellä varustetun aulan ja luentosalit.

Ulkokannet

MS Fram-aluksen ulkoalueet ovat tilavat. Voit nauttia näkymästä laivan etuosassa suurella keula-alueella. Laivan sivuilla sijaitsevia rappusia pitkin pääset kannen 7 takaosassa olevalle aurinkokannelle, jossa on tuoleja niihin hetkiin, jolloin haluat viettää hetken hiljaisuudessa viltti jaloillasi ja kuuma juoma kädessäsi katsellen horisonttiin.

 
Expedition Suites - sviitit

MG Grand-sviitti (MG) 35 – 37 m²

1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, stereot, internetyhteys (paitsi MS Fram), minibaari, joissain hyteissä kylpyamme, useimmissa oma parveke tai ulokeikkuna. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Sviitti (M) 28 – 30 m²

1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, minibaari, joissakin hyteissä oma parveke. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Minisviitti (Q) 15 – 20 m²

Sohvaryhmä, tv, minibaari. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Polar Outside -ulkohytit

Arctic Superior Ulkohytti (U) 5 – 13 m²

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva, pöytä. Sijainti ylemmillä kansilla.

 

Ulkohytti (N) 5 – 13 m²

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Sijainti alakansilla.

 

Polar Inside -sisähytit

Sisähytti (I) 5 – 10 m²

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti alakansilla.Tutustu laivan ruokailuelämyksiin, aktiviteetteihin ja muihin palveluihin!

Lue lisää!Ansaitset Finnair Plus -palkintopisteitä kaikista Risteilykeskuksen kautta varaamistasi kansainvälisistä risteilyistä. Saat 2 tai 3 pistettä euroa kohden riippuen risteilyvarustamosta. Lue lisää!Tekniset tiedot

  • Rakennusvuosi2007
  • Uudistettu2020
  • Pituus 114 m
  • Bruttotonnit11 647
  • Matkustajia318
  • Henkilökuntaa75
  • Leveys 20 m
  • Risteilynopeus 13 s
  • Kansia8
  • Hytteja127

  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!