Hyvä asiakkaamme, huomioittehan, että asiakaspalvelumme on suljettuna pääsiäisenä 29.3.–1.4.

Kiehtova rannikko

Reitti

Tromssa – Bergen

Vietä unohtumattomia hetkiä Hurtigrutenin risteilyllä. Reitti Tromssasta Bergeniin kulkee pitkin kuvankaunista Trollfjordenin vuonoa. Koe jännittävä RIB-safari Lofooteilla tai vieraile Unescon maailmanperintökohteessa, Vega-saarella, Helgelandin rannikolla. Nauti rentouttavista päivistä Norjan rannikolla!

Risteilyajankohta: 4 päivää, ympäri vuoden

Tarjous-/varauspyyntö

Matkaohjelma

Risteilyn hintaan ei sisälly lentoja eikä hotellimajoituksia. Autamme teitä mielellämme lento- ja hotellivarauksissa. Pyydä päivän tarjous!

  • Päivä 1. Lofootit ja Vesterålen

    Laiva lähtee Tromssasta klo 01:30. Lofootit ja Vesterålenin saaret tarjoavat ehdottomasti eräitä matkan upeimpia maisemaelämyksiä. Ihastele Risøyrennan kanavan matalia vesiä, jossa hiekkasärkät näkyvät kirkkaan, vihertävän veden lävitse kanavan molemmilla puolilla. Laiva jatkaa matkaansa kapean Raftsundin salmen lävitse. Mikäli sää ja aikataulu sallivat, laiva vierailee myös unohtumattomassa Trollfjordin vuonossa, jossa sileät kalliot miltei koskettavat laivan kylkiä. Varustamo tarjoaa Svolværissa useita lisämaksullisia retkiä RIB-veneretkestä hevosratsastukseen. Lofoottien saaret jäävät illalla taakse ja alus asettaa kurssin kohti manner-Norjaa.

    Vierailusatamat: Tromssa, Finnsnes, Harstad, Risøyhamn, Sortland, Stokmarknes, Svolvær, Stamsund

  • Päivä 2. Seitsemän sisarusta

    Päivän aikana juhlistetaan Napapiirin ylitystä. Helgelandin rannikolla ohitetaan satoja viehättäviä luotoja, viljelysmaita ja jylhiä graniittiseinämiä. Aluksen kannelta voi myös nähdä kummallisen muotoisen Torghatten vuoren. Risteilyalus matkaa idyllisen Sandnessjøenin saaren ohitse ja lähestyy Brønnøysundia, jossa näkyvät myyttiset Seitsemän sisaruksen vuoret. Vegan saaristo on Unescon maailmanperintökohde, ja sijaitsee lähellä Sandnessjøenin satamaa. Haahkojen ja saariston asukkaiden mutkattoman yhteiselon myötä saaristo nimettiin maailmanperintökohteeksi vuonna 2004.

    Vierailusatamat: Bodø, Ørnes, Nesna, Sandnessjøen, Bronnøysund, Rørvik

  • Päivä 3. Trondheim

    Varhain aamulla saavutaan Norjan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Trondheimiin. Täällä voit tutustua mahtavaan Nidaroksen katedraaliin, joka on Skandinavian suurin keskiaikainen rakennus. Matka jatkuu avomerellä Munkholmenin ja Hitan saarien ohitse kohti Moldea, joka tunnetaan ”ruusujen kaupunkina” poikkeuksellisen runsaan ja vehreän kasvillisuutensa vuoksi.

    Vierailusatamat: Trondheim, Kristiansund, Molde

  • Päivä 4. Bergen

    Päivän aikana ohitetaan useita syviä vuonoja ja taivaalle kurottavia tuntureita. Viimeisellä osuudella voit ihailla kuvankaunista Nordfjordin vuonoa, joka sijaitsee aivan jättiläismäisen Jostedalsbreenin jäätikön alapuolella, upeaa, Norjan pisintä Sognevuonoa, ja kuvauksellista Bergenin saaristoa. Laiva saapuu Bergeniin klo 14:30.

    Vierailusatamat: Ålesund, Torvik, Måløy, Florø, Bergen

Hytit

Hurtigrutenin lyhyillä risteilyllä hytit ovat aina määrittelemättömiä, jolloin hyttinumeroa tai hyttikategoriaa ei saa valita.

Polar-sisähytit

Sisähytti (I) 5 – 10 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti alakansilla.

 

Esimerkkikuva: MS Nordkapp

Polar-ulkohytit

Ulkohytti (N) 5 – 13 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva (joissain hyteissä kerrosvuoteet). Sijainti keski- ja alakansilla.

 

Ulkohytti (L) 5 – 13 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Venttiili-ikkunat, rajoitettu näköala/ei näköalaa. Sijainti alakansilla.

 

Ulkohytti (J) 5-13 m²
Rajoitettu näköala/ei naköalaa, erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti ylä- ja alakansilla.

 

Esimerkkikuvat: MS Nordkapp, MS Richard With

Arctic Superior -ulkohytit

Ulkohytti (U) 5 – 13 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva, pöytä. Sijainti ylemmillä kansilla.

 

Ulkohytti (P) 5 – 13 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Sijainti ylä- ja keskikansilla.

 

Esimerkkikuvat: MS Richard With, MS Polarlys

Expedition-sviitit

Sviitti (M) 28 – 30 m²
1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, minibaari, joissakin hyteissä oma parveke. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Minisviitti (Q) 15 – 20 m²
Sohvaryhmä, tv, minibaari. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Esimerkkikuvat: MS Richard With, MS Polarlys

Hintaan sisältyy

Huomaathan, että vuonoristeilyiden hinnat ovat dynaamisia ja vaihtelevat kysynnän sekä laivan kapasiteetin mukaan. Saat päivän hinnan asiakaspalvelustamme!

Hintaan sisältyy

Hurtigrutenin lyhyillä risteilyillä et voi Classic Voyage -risteilyjen tapaan valita matkustusluokkaa, vaan risteilyhintaan sisältyy ainoastaan majoitus valitussa hyttikategoriassa. Hytti on määrittelemätön, etkä voi valita hytin numeroa tai tarkkaa sijaintia.

Hintaan ei sisälly

  • ruokailut tai juomat laivalla
  • retket (osa voidaan varata etukäteen, osa laivalla)
  • lennot ja mahdolliset hotellimajoitukset
  • kuljetukset laivalle
  • matkavakuutus

Lento+hotelli -paketti

Autamme teitä mielellämme lento- ja hotellivarauksissa. Pyydä päivän tarjous!

Lisätietoa

RISTEILYN AIKATAULU JA REITTI

Laivojen lähtöajat Bergenistä ja Kirkkoniemestä näkyvät täältä.

 

HURTIGRUTENIN LAIVAT

Hurtigrutenilla on erikokoisia ja -ikäisiä laivoja uudesta MS Roald Amundsenista (2018) perinteisen tyyliseen MS Lofoteniin (1964), joka on yhä monien vakiomatkustajien suosikki. Kullakin laivalla on oma tyylinsä, joka näkyy niin laivalla olevassa taiteessa kuin sen värityksessä ja sisustuksessa. Kaikki laivat takaavat kuitenkin viihtyisän matkakokemuksen rennossa Hurtigrutenin ilmapiirissä. Lue laivoista lisää!

 

HYTIT LAIVOILLA

 

Sviitit

Tarjolla on laaja valikoima mukavia sviittejä. Myös samantasoisten sviittien koko ja sijaintipaikat laivalla voivat vaihdella. Korkeimmilla kansilla sijaitsevissa sviiteissä on yleensä näköalaikkuna, kun taas alemmilla kansilla sijaitsevissa sviiteissä on pyöreät ikkunat. Sviittiluokat ovat QJ, Q, M, MG ja MX. Niissä kaikissa on oleskelutila, jossa on televisio. Sviiteissä on suihku/wc, ja useimmissa niistä on parisänky* (yksiosaisessa sängyssä voi olla kaksi erillistä patjaa).

 

Tavalliset ja ylelliset hytit

Hyttiluokissa I, L, J, N, P ja U on kaikissa oma suihku/wc ja kaksi sänkyä, joista toisen voi muuntaa sohvaksi. Hyttiluokissa A, D ja joissakin hyttiluokkien I, J ja N hyteistä on ylä- ja alasängyt. MS Lofotenin ja MS Nordstjernenin hyttiluokassa D on vain pesuallas.

 

Erityishytit

MS Lofotenia ja MS Nordstjerneniä lukuun ottamatta laivoissa on ainakin yksi erityisvarusteltu hytti liikuntarajoitteisille matkustajille. Kolmelle tai neljälle henkilölle soveltuvien hyttien hinnat saat pyynnöstä, ja joissakin laivoissa on yhdistettäviä hyttejä.

 

Yleistä tietoa hyteistä

Ilmoitamme erikseen hyttiluokista, joiden muutamissa ulkohyteissä on vain rajallinen näkymä ulos tai ei lainkaan näkymää, koska pelastusveneet tai turvallisuusvarusteet saattavat estää näkymän tai pyöreät ikkunat voivat olla pieniä tai “tunnelimaisia”. Huomaa, että MS Lofotenin ja MS Nordstjernenin kahdella alemmalla kannella olevien hyttien pyöreät ikkunat voivat olla talvisaikaan kiinni.

 

Huom! Matkaohjelmassa esitellyt hytit on MS Nordkapp laivalta. Tarkemmat tiedot valitsemasi laivan hyttivaihtoehtoista saat täältä!

 

HYVÄ TIETÄÄ: NORJAN RANNIKKORISTEILYT

Kattavasta infopaketista löydät kaikki tärkeimmät asiat, jotka sinun tulee tietää ennen risteilylle lähtöä. Lue lisää!

 

RETKET

Mikäli mahdollista, retket kannattaa varata etukäteen, sillä laivalla myydään ainoastaan jäljelle jääneitä paikkoja. Tällöin retket tulee varata viimeistään neljä viikkoa ennen lähtöä. Muussa tapauksessa retket varataan laivalla. Retket ja niiden sisältö riippuvat osallistujien vähimmäis- ja enimmäismääristä sekä säästä ja paikanpäällä vallitsevista olosuhteista.

Retket opastetaan englannin-, norjan- ja saksankielisinä.
Tutustu koko retkivalikoimaan englanniksi täällä!

Tutustu laivan viihdetarjontaan, ruokailuelämyksiin, hyvinvointipalveluihin sekä aktiviteetteihin! Lue lisää!