Varaa risteily  

Välimeri – risteilykohteet ja vierailusatamat


Risteilykeskuksella on suuri valikoima Välimeren risteilyjä. Välimeren risteilyt vievät sinut tunnetuimpiin kulttuurihistoriallisesti merkittäviin kaupunkeihin ja luonnonkauniisiin satamiin. Läntisen Välimeren risteilyillä voit tutustua muun muassa Barcelonaan, Marseilleen, Genovaan ja Roomaan. Itäisen Välimeren risteilyt vievät sinut muun muassa Venetsiaan, Dubrovnikiin, Ateenaan ja Kreikan saarille. Risteily Välimerellä on erinomainen vaihtoehto perinteiselle pakettilomamatkalle. Saman risteilyn aikana nähdään useita eri kohdemaita ja kaupunkeja. Välimeren risteilyjen lähtömaita ovat muun muassa Italia, Espanja ja Kreikka. Kaikki Välimeren risteilyt hintatakuulla.

Ateena on vilkas metropoli, jossa yhdistyvät antiikinajan temppelit ja modernit metrolinjat. Kaupunki onkin vanha tuttu kaikille antiikin mytologiasta innostuneille. Ateenan maamerkki on Akropolis–kukkula ja sen kuuluisa temppeli Parthenon. Historian havinasta voi nauttia myös Ateenan agoralla tai arkeologisessa museossa. Sintagman -aukiolta löytää modernin Ateenan. Aukion läheisyydestä löytyy kaikki keskeisimmät ostospaikat. Alueella on myös paljon ulkoilmakahviloita -ja ravintoloita, joissa voi levähtää ostoskierroksen jälkeen. 

 

Ateenasta pääse myös kätevästi lautalla tutustumaan kaupunkia ympäröivään maailmankuuluun saaristoon.


Lue lisää »


Barcelona on mielenkiintoinen sekoitus vanhaa ja uutta. Ranta- ja kulttuuriloma yhdistyvät helposti Barcelonassa. Kaupungissa on 12 km pitkä hiekkaranta, mutta myös upeaa arkkitehtuuria. Antonio Gaudin kädenjälki näkyy Sagrada Familian lisäksi Güellin puistossa ja palatsissa sekä Casa Milán ja Battlón taloissa. Barcelonassa on myös mielenkiintoisia museoita, joissa jokaisen taiteesta nauttivan kannattaa vierailla. On Picassoa, Miróa ja jopa Salvador Dalin museo Figueresissa, vain retkimatkan päässä Barcelonasta.


Lue lisää »


Cagliari on Välimeren toiseksi suurimman saaren, Sardinian, pääkaupunki. Kaupunki tunnettiin jo keskiajalla, ja sen historian aistii yhä vanhankaupungin pikkukaduilla. Cagliari on oivallinen kaupunkilomakohde, jossa matkailija viihtyy historiallisten nähtävyyksien, ostoskatujen ja museoiden parissa. Kaupungista pääsee kuitenkin nopeasti tutustumaan myös Sardinian luontokohteisiin. Näe sisämaan vuoristot, rannikon valkoiset hiekkarannat ja kiehtovat tippukiviluolat.


Lue lisää »


Firenzessä on helppo hurmioitua taiteesta. Kaupunki on erityisen kuuluisa renessanssiajan taiteestaan ja arkkitehtuuristaan, ja se onkin ollut koti monelle maailmankuululle taiteilijalle. On siis selvää, että Firenzestä löytyy useita kiehtovia museoita, gallerioita, monumentteja ja kirjastoja. Kaupungin läpi kiemurtelevan Arno-joen varrella on mukava käydä kävelemässä ja ihailla Ponte Vecchion keskiajalta säilynyttä siltaa.  

 

Firenze on myös varsinainen ostoskaupunki, ja tarjonta on tietenkin sen mukaista: keskusta on täynnä putiikkeja, kauppahalleja, markkinoita ja ostoskeskuksia. Huippulaatua voi ostaa kohtuuhintaan outlet-liikkeistä. Ravintoloita löytyy keskustan alueelta monia, mutta parhaita pizzapaloja kannattaa lähteä etsimään Sant’Ambrogion kauppahallista.Lue lisää »


Italian suurin satamakaupunki Genova on täynnä keskiaikaisia kirkkoja, barokkiajan palatseja, historiallisia monumentteja ja tämän hetken kiinnostavinta muotia. Rinteeseen kerroksittain rakennettu kaupunki on nähtävyys etenkin mereltä päin – veneretki kaupungin edustalla on unohtumaton kokemus! Vanhankaupungin sokkeloisilta kaduilta löydät keskiaikaista tunnelmaa; palatsien reunustama Via Garibaldi-katu on Unescon maailmanperintökohteiden listalla. Perinteisissä trattorioissa kannattaa maistaa Ligurian alueen tunnetuinta herkkua, pestokastiketta!

 

Genova ei kuitenkaan ole pelkkä haamu historiasta. Kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä ovat muun muassa Genovan erinomainen akvaario ja La Lanterna -nimellä tunnettu majakka, jonka näköalatasanteella pääset ihailemaan upeaa näkymää Genovan satamaan.


Lue lisää »


Vilkas Istanbul on maailman ainoa kahdella maanosalla sijaitseva kaupunki. Mystinen itä ja moderni länsi sekoittuvat kaupungissa vaivattomasti ja antavatkin Istanbulille täysin omanlaisen leimansa. Eksoottiset basaarit, upeasti koristellut moskeijat, historialliset palatsit ja erilaiset musiikki- ja taidetapahtumat tekevät Istanbulista yhden suosituimmista Euroopan kaupunkikohteista!

 

Hagia Sofian kirkko ja Sininen moskeija ovat Istanbulin merkittävimpiä nähtävyyksiä – eivätkä turhaan. 500-luvulta peräisin oleva Hagia Sofia on ehtinyt toimia sekä kristittyjen että muslimien rukouspaikkana. Nykyään se toimii museona. Turkin kansallismoskeijaksi nimetty Sininen moskeija on silmiä hivelevän kaunis. Myös Unescon maailmanperintökohde Topkapin palatsi on vierailun arvoinen – neljästä sisäpihasta muodostuneella alueella on asunut aikoinaan tuhansia naisia ja eunukkeja sulttaanin lisäksi. 


Lue lisää »


Mallorcan viehättävä pikkusisko, Menorca, on täydellinen lomakohde aktiivi- tai luontolomalla viihtyville. Menorca on tunnelmaltaan täysin erilainen kuin Mallorca – tänne turistit eivät ole vielä vyöryneet suurin massoin. Saaren villistä luonnosta saa siis vielä nauttia rauhassa.

 

Menorcalla suosittuja aktiviteetteja ovat muun muassa melonta, ratsastus ja patikointi. Monet vuokraavat myös auton, ja lähtevät tutustumaan saaren syrjäisempiin rantoihin ja pikkukyliin. Saaren pääkaupungissa Mahonissa on kaunis satama-alue, jonka ravintolat ja baarit täyttyvät iltaisin iloisista ihmisistä. Kaupungissa viehättävät myös vilkkaat torit, historialliset rakennukset ja viihtyisät kahvilat.


Lue lisää »


Ranskan toiseksi suurin kaupunki, Marseille, on todellinen kulttuurien sulatusuuni. Marseillea ovat hallinneet aikojen saatossa niin foinikialaiset, kreikkalaiset kuin roomalaisetkin. Nykyään kaupungissa asuu paljon espanjalaisia ja afrikkalaisia siirtolaisia. Pitkä historia on kaupungissa kaikkialla läsnä. Marseillen tunnetuin nähtävyys on 2600-vuotias vanha satama, Vieux Port, joka hallitsee kaupunkia läsnäolollaan. Muita vierailun arvoisia nähtävyyksiä ovat Monte Criston kreivi -romaanista tutuksi tullut Château d’Ifin linnoitussaari sekä mahtipontinen Notre Dame de la Garden basilika. Moderniin Marseilleen pääset tutustumaan kaupungin rantabulevardien terasseilla, sataman laadukkaissa ravintoloissa sekä hyvin varustelluissa tavarataloissa.

 

Marseillen 50 kilometrin rantaviivaa dominoivat upeat kalkkikivijyrkänteet. Les Calaquesin tunnetut jyrkänteet löytyvät Marseillen kaupungin eteläpuolelta. Rannikko on upea näky etenkin veneen kyydistä.


Lue lisää »


Messina on Sisilian kolmanneksi suurin kaupunki, jolla on mielenkiintoinen historia. Kaupunki tuhoutui lähes kokonaan vuoden 1908 maanjäristyksessä ja tsunamissa. Vuoden 1943 pommituksissa kaupunki koki myös suuria tuhoja. Messina on kuitenkin aina noussut kokemistaan tuhoista.

 

Vietä päivä Messinassa kiehtovan historian, ja hyvän ruoan ja juoman parissa. Kaunis Sisilia on monipuolinen matkakohde. Saaren tunnetuin nähtävyys on tulivuori Etna, joka sijaitsee saaren itäosassa. Etelässä ihastuttavat valkeat hiekkarannat ja sisäosissa oliiviviljelmät. 


Lue lisää »


Ihastuttava Napoli on Italian vähemmän tunnettuja matkakohteita. Eteläisen Italian suurin kaupunki on kuitenkin nostattanut suosiotaan – eikä ihme! Napolin ympärillä on useita mielenkiintoisia päivämatkakohteita, joista tunnetuimpia ovat muinainen Pompeiji, kaunis Caprin saari ja upea Amalfin rannikkokaupunki. Myös pitkä rantaviiva houkuttelee alueelle matkailijoita. Napolin rikas historia tulee tutuksi vanhan kaupungin pikkukaduilla kierrellessä. Napolissa on useita mielenkiintoisia museoita ja vierailunarvoisia kirkkoja. Italian suurin oopperatalo, Teatro son Carlo, on myös mieleenpainuva vierailukohde.


Lue lisää »


Menneinä aikoina Ranskan Riviera tunnettiin miljonäärien huvittelukeskuksena. Myös useat taiteilijat, kuten Monet, Matisse, Chagall ja Picasso, ovat ylistäneet Rivieraa mestariteoksissaan. Nykyään elämää sykkivä Nizza on Ranskan viidenneksi suurin kaupunki ja Rivieran epävirallinen pääkaupunki. Nizzan kaunis vanha kaupunki on vain lyhyen kävelymatkan päässä tunnetulta rantabulevardilta, Promenade des Anglaisilta. Rantabulevardi on saanut nimensä englantilaisilta lomanviettäjiltä, jotka maksoivat rantaa pitkin kulkevan polun levennystyöt. Viisi kilometriä pitkällä bulevardilla voi rullaluistella, pyöräillä, kävellä tai pysähtyä istuskelemaan ja nauttimaan merimaisemista. Kadun varrelta löytyvät Nizzan yleinen uimaranta sekä hotellien omat rannat. 

 

Nizzan vanha kaupunki alkaa aivan lähellä rantakatua sijaitsevan kukka- ja vihannestorin (Cours Saleya) takaa. Vanha kaupunki on Nizzaa aidoimmillaan. Sieltä löytyvät mm. viehättävät pienet kaupat ja monet kirkot.


Lue lisää »


Sisilian pääkaupungin Palermon kiinnostavimmat nähtävyydet löytyvät kävelyetäisyyden päästä keskustasta. Vanhalla satamakaupungilla on värikäs menneisyys, ja se on historian saatossa kuulunut niin foinikialaisille, bysanttilaisille, roomalaisille kuin espanjalaisille. Palermossa historia on kaikkialla läsnä; kaupunki on täynnä historiallisia monumentteja, kirkkoja ja rakennuksia. Palermo toimi pitkään myös Italian mafian keskuksena.

 

Kaunis Sisilia on muutenkin monipuolinen matkakohde. Saaren tunnetuin nähtävyys on tulivuori Etna, joka sijaitsee saaren itäosassa. Etelässä ihastuttavat valkeat hiekkarannat ja sisäosissa oliiviviljelmät.


Lue lisää »


Monipuolinen Mallorca on pitkään ollut yksi Espanjan suosituimmista matkakohteista – eikä suotta! Saaren kaunis luonto, vehreät vuoristokylät, valkeahiekkaiset rannat, viehättävät kaupungit ja miellyttävä Välimeren ilmasto hurmaavat matkailijan kuin matkailijan. Mallorcalla rantalomaan on helppo yhdistää myös kulttuuria – pääkaupunki Palmassa voi nauttia historiallisista rakennuksista ja erinomaisista ostosmahdollisuuksista. Muista maistaa myös mallorcalaisia herkkuja: ensaimada-piiraita ja sobrasara-makkaroita! Jos rannalla rentoutuminen alkaa kyllästyttää, ei hätää! Hyppää bussin kyytiin ja matkaa rannikolta sisämaahan. Pikkuisissa vuoristokylissä pääsee aistimaan aitoa mallorcalaista tunnelmaa. Voit myös lähteä tutustumaan viehättäviin kalastajakyliin. Mallorcalla tuskin iskee tekemisen puute - saarella viihtyy helposti pidempäänkin!


Lue lisää »


Roomaa ehtii tuskin yhdellä matkalla koluamaan läpi – kaupungissa on lukuisia kuuluisia nähtävyyksiä. Antiikin ajan Colosseum, Vatikaanivaltion taideaarteet ja Trevin suihkulähde ovat ehkäpä Rooman tunnetuimpia nähtävyyksiä, mutta eivät suinkaan ainoita. Kaupunki tarjoaa myös mahtavat ostosmahdollisuudet: eleganttia muotia, kenkiä, laukkuja ja koruja löytyy lukemattomilta ostoskaduilta.

 

Roomassa kannattaa varata runsaasti aikaa myös ruokailuun – onhan Italia erityisen tunnettu herkuistaan. Roomassa pääsee maistamaan ruokia Italian kaikista maakunnista. On antipastoja, pastaa, pestoa, pizzaa ja vaikka minkälaisia makeita jälkiruokia ja juustoja – unohtamatta tietenkään maailman parhaita viinejä.


Lue lisää »


Upea kulttuurikohde Valletta on Maltan pääkaupunki. Merellinen pikkukaupunki tunnetaan Unescon maailmanperintökohteena: lukuisat kirkot, näyttävät temppelit, massiiviset linnoitukset ja upea barokkiaikainen arkkitehtuuri ovat kaupungin parasta antia! Satamakaupungista ei löydy kunnollisia hiekkarantoja, vaikka sitä ympäröikin sinisenä säihkyvä Välimeri. Onneksi kaupungin ulkopuolisille uimarannoille on kuitenkin lyhyt matka!

 

Vallettan historiaan kannattaa tutustua paremmin vaikkapa upeassa Pyhän Johanneksen katedraalissa tai Pyhän Elmon linnoituksessa. Kulttuurin nälkäiset voivat suunnata vuonna 1731 rakennettuun Manoelin teatteriin. Herkuttelijoita saattaa kiinnostaa maltalainen kansallisjuoma, Bajtra-likööri. Vallettassa vierailevien kannattaa ehdottomasti suunnata myös kaupungista ulospäin – upea luonto odottaa vain kivenheiton päässä!


Lue lisää »


Venetsia on erittäin suosittu matkailukohde, jossa rauhallinen elämänmeno yhdistyy upeisiin palatseihin ja menneen ajan loistoon. Italian kulttuurikeskuksiin kuuluvalla kaupungilla on upea menneisyys – kaupungista löytyykin siis runsaasti klassisia taideaarteita. Tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Pyhän Markuksen tori ja kirkko, Dogen palatsi ja Huokausten silta, Taideakatemian galleria ja Correrin museo.

 

Venetsian sijainti on ainutlaatuinen, sillä se on rakennettu yli sadalle hyvin lähekkäin olevalle saarelle. Rakennukset seisovat puupylväillä pohjamudassa ja vajoavat kahden millimetrin vuosivauhtia. Pyhän Markuksen tori peittyy veden alle entistä useammin. Saaria erottaa 150 kanaalia ja yhdistää 400 siltaa. Tunnetuin niistä on Rialto, joka vie Canal Granden yli. Mutkittelevassa, kaupungin kahtia jakavassa kanaalissa gondolit, vesibussit ja veneet lipuvat verkkaiseen tahtiinsa.


Lue lisää »  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!