Varaa risteily  

Karibia – risteilykohteet ja vierailusatamat


Risteilykeskuksella on suuri valikoima Karibianmeren risteilyjä. Karibian risteilyt tarjoavat roppakaupalla aurinkoa, turkoosina kimaltelevaa merta ja rentoa tunnelmaa. Karibian risteilyllä pääset vierailemaan historiallisissa kaupungeissa, upeissa rantakohteissa ja alueen suosituimmilla saarilla. Karibian risteilyllä voit pysähtyä mm. Puerto Ricon San Juanissa, Meksikon Cozumelissa, paratiisisaari Barbadoksella tai St. Maartenin saaren Philipsburgissa. Kaikilla Karibian risteilyillä on Risteilykeskuksen hintatakuu.

Paratiisisaari Barbados on pitkään ollut yksi Karibianmeren suosituimmista kohteista. Barbadoksella viehättävät kaunis koskematon luonto, puhdas merivesi, ystävälliset ihmiset, aktiviteettien tarjonta ja ympäri saarta puhuttu englannin kieli. Tässä upeassa ympäristössä on helppo unohtaa arjen paineet ja nauttia vapautuneesti täydellisestä lomasta! Autioita rantoja on helppo lähteä tutkimaan, sillä saaren tiet ovat hyvässä kunnossa.

 

Barbadoksen herkkuihin kuuluvat tietenkin kala, merenelävät ja rommi. Ei siis ihme, että saarelta löytyy useita tasokkaita ravintoloita! Täydellinen ilta muodostuu merenrantaravintolasta auringonlaskun aikaan. Aktiivilomaa odottavat eivät myöskään pety: Barbados on etenkin vedessä viihtyvien unelmakohde. Kokeile vaikka lainelautailua, snorklausta tai sukeltamista!


Lue lisää »


Karibianmerellä sijaitseva kaunis Cozumel on yksi Meksikon suurimmista saarista, joka on erityisen suosittu sukeltajien ja snorklaajien keskuudessa – upeiden vesistöjen merenalainen elämä on erittäin värikästä!

 

Cozumelissa on kuitenkin myös paljon muuta tekemistä. Vaeltele Melecon rantabulevardeilla ja ikivanhojen linnoitusten raunioilla tai lähde tutustumaan maya-intiaanien rauniokaupunkiin. Saarella on tarjolla lukuisa määrä vesiaktiviteetteja. Lähde uimaan rauskujen kanssa tai kokeile tasapainoilla vesisuihkulaudalla. Cozumelissa pysähtyy useita Meksikon Rivieran ja Karibian risteilyjä.


Lue lisää »


Caymansaarten pääkaupunki Georgetown sijaitsee saariryhmän suurimmalla saarella Grand Caymanilla. Pikkukaupungista lähdetään usein tutustumaan saareen erilaisilla päiväretkillä. Saarilla on satoja sukelluspaikkoja ja vedenalaista nähtävää on paljon – luolia, hylkyjä ja koralliriuttoja kannattaa ehdottomasti lähteä katsomaan joko sukeltaen tai snorklaten.

 

Caymansaarten ehdoton kohokohta on Seven Mile Beach, joka on äänestetty Karibian kauneimmaksi rannaksi. Yhdeksän kilometriä pitkä hiekkaranta houkuttelee rennolla tunnelmalla, ravintoloilla ja kirkkailla uimavesillä. Toinen suosittu vierailukohde on Stingray City, jossa pääsee uimaan keihäsrauskujen kanssa.


Lue lisää »


Ihastuttava St. Maartenin saari on jaettu Ranskan ja Alankomaiden kesken. Rauhallisempi pohjoispuoli kuuluu Ranskalle, kun taas Alankomaiden eteläpuoli on erityisesti risteilymatkailijoiden suosiossa. Pienellä saarella matkustaminen on helppoa, joten sen 40 trooppista rantaa ovat helposti saavutettavissa. Kristallinkirkas vesi ja palmupuut ovat kuin postikorteista.

 

Alankomaiden puolella sijaitseva Philipsburg on kuhiseva kaupunki, josta löytää saaren parhaat ostosmahdollisuudet. Värikkäät talot ja ihanat rantabulevardit luovat karibialaista tunnelmaa. Nauti auringosta ja drinkistä rantaterassilla tai herkuttele pikkukaupungin hyvissä ravintoloissa!


Lue lisää »


Ihastuttava Puerto Rico on Isojen Antillien itäisin saari Karibianmerellä. Puerto Ricossa nautitaan salsan rytmistä ja tujusta rommista – valmistetaanhan saarella maailman tunnetuinta rommia, Bacardia. Saarella aika kuluu surfaten, sademetsässä patikoiden, korallivyöhykkeellä snorklaten ja hohtavissa laguuneissa uiden. Kaupungeissa tutuksi tulee mausteinen ruoka ja mielenkiintoiset nähtävyydet.

 

Saaren pääkaupunki, San Juan, huumaa väreillään. Unescon maailmanperintökohteenakin tunnettu vanhakaupunki tunnetaan pastellinvärisistä taloista ja kapeista mukulakivikaduista. Kaupungissa pystyy kuitenkin nauttimaan myös hipauksen Amerikkaa, sillä Puerto Rico on Yhdysvaltojen itsehallintoalue. Vaikka saarella puhutaan pääasiassa espanjaa, saa lähes kaikkialta palvelua myös englanniksi.


Lue lisää »  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!