Varaa risteily  

Arktiset risteilyt


Risteilykeskuksella on suuri valikoima arktisia risteilyjä. Arktisiin kohteisiin kuuluvat Antarktis, Grönlanti, Huippuvuoret ja Falklandinsaaret. Eteläisen jäämeren Antarktis on alue, johon kuuluu Etelämantereen lisäksi alueen kymmenet saaret. Etelämantereella ei ole vakituista ihmisasutusta lukuun ottamatta kansainvälisiä tutkimusasemia. Jäätikön peittämä Grönlanti on vastakohtaisuuksien maa; valtavien jäätiköiden lisäksi saarella on vehreitä vuoria ja kauniita vuonomaisemia. Saarta asuttaa äärimmäisiin olosuhteisiin tottuneet inuiitit. Huippuvuoret tunnetaan erityisesti jääkarhujen valtakuntana. Upeaa maisemaa ovat jo vuosisatojen ajan muokanneet jää, tuuli, lumi ja vesi. Norjalle kuuluva saaristo sijaitsee Pohjoisella jäämerellä. Kaikilla arktisilla risteilyillä on Risteilykeskuksen hintatakuu.

Etelämantereella sijaitseva Antarktis käsittää napamantereen sekä sitä ympäröivät arktiset saaret. Etelämantereella ei ole vakituista ihmisasutusta lukuun ottamatta kansainvälisiä tutkimusasemia. Upea Antarktis on siis yksi maailman syrjäisimmistä alueista, joissa ihminen on koskaan käynyt!

 

Antarktis-risteilyillämme kuulet mielenkiintoisia luentoja ja näet upeita maisemia, jotka vain harva on nähnyt ennen sinua. Tutustut myös alueen harvinaisiin eläimiin, kuten pingviineihin.

Arktiset alueet, kuten Etelämanner, ovat matkakohteena poikkeuksellisia. Näissä kohteissa ollaan ilmasto-olosuhteista riippuvaisia.

 

Sää matkakohteessa saattaa vaihdella myös kesällä. Lämmin auringonpaiste voi lyhyessä ajassa muuttua jäätäväksi sateeksi tai myrskyksi. Varaa aina mukaan sateen ja tuulenpitävä takki ja housut, villapusero, lämpimät alusvaatteet, sukat, käsineet ja päähine sekä tukevapohjaiset jalkineet kuten vaelluskengät. Älä unohda myöskään aurinkolaseja ja -voidetta.


Lue lisää »


Falklandinsaaret ovat Iso-Britannialle kuuluva saaristo eteläisellä Atlantilla. Falklandin saaristo tarjoaa upeita luonnon ihmeitä saastumattomassa ja raikkaassa ilmastossa ja luonnossa, johon kuuluu upea sininen meri horisonttimaisemineen, valtavat aukeat vuorenhuippuineen sekä valkoiset hiekkarannat. Falklandinsaarilla on monia harvinaisia lintulajeja, muun muassa pingviinejä. Falklandinsaaret ovat kuin tehty rentoutumiselle.


Lue lisää »


Grönlanti on alueellisesti yli 2,1 miljoonan neliökilometrin suuruinen ja 80 prosenttia siitä on jään peitossa. Kalaallit Nunnaat (Ihmisten Maa) on grönlantilaisten (inuiittien) antama nimi maailman suurimmalle saarelle, Grönlannille. Grönlanti on myös vastakohtaisuuksien maa, valtavien jäätiköiden lisäksi siellä on vehreitä vuoria, kauniita vuonomaisemia ja värikäs kansa kiehtovine kulttuureineen. Inuitit ovat tottuneet äärimmäisiin olosuhteisiin ja luontoon. Elämä hylkeenpyytäjinä tai metsästäjinä pienissä eristyneissä yhteisöissä näkyy heidän kielessään, musiikissaan, kansanperinteessään, vaatteissaan, ruokakulttuurissaan ja asunnoissaan.


Lue lisää »


Syrjässä Pohjoisella jäämerellä sijaitseva eksoottinen Huippuvuoret edustaa Norjan ja koko maailman pohjoisinta aluetta. Huippuvuoret ovat käsin kosketeltava vertauskuva äärimmäisyyksille: luonnon hallitsevina elementteinä ovat jää, tuuli, meri ja lumi. Lähde mukaan matkalle, jolta saat taatusti unohtumattomia kokemuksia ja elämyksiä.

 

Huippuvuorten arktinen ilmasto suosii koviin ilmasto-olosuhteisiin sopeutuneita eläimiä – Huippuvuorilla asuukin enemmän jääkarhuja kuin ihmisiä. Matkustaminen ja kaupungeissa majoittuminen on kuitenkin turvallista.

 

Arktiset alueet, kuten Huippuvuoret, ovat matkakohteena poikkeuksellisia. Näissä kohteissa ollaan ilmasto-olosuhteista riippuvaisia.

 

Sää matkakohteessa saattaa vaihdella myös kesällä. Lämmin auringonpaiste voi lyhyessä ajassa muuttua jäätäväksi sateeksi tai myrskyksi. Varaa aina mukaan sateen ja tuulenpitävä takki ja housut, villapusero, lämpimät alusvaatteet, sukat, käsineet ja päähine sekä tukevapohjaiset jalkineet kuten vaelluskengät. Älä unohda myöskään aurinkolaseja ja -voidetta.


Lue lisää »  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!