Varaa risteily  

Hong Kong ja Aasian risteilyt


Britannian entinen siirtomaa Hongkong on vilkas pilvenpiirtäjäkaupunki, jossa itä kohtaa lännen. Modernissa kaupungissa asuu noin 7 miljoonaa ihmistä, joten kaupungissa kuhisee aina. Hongkong tarjoaa matkailijalle makuelämyksiä aasialaisesta keittiöstä, luksus shoppailua ja jännittäviä retkipaikkoja. Ratikkaretki Victoria Peakille on taattu menestys: huipulta pilvenpiirtäjäkaupunki levittäytyy jalkojen juuren. Hongkongin satama on myös suosittu vierailukohde – erityisesti pimeän aikaan laivojen ja kaupungin tuhannet valot ovat hieno näky. Hongkongista on myös helppo lähteä rannalle tai tutkimaan sen lähisaaria.

Liikkuminen ja etäisyydet

Hong Kongin kansainvälinen lentoasema sijaitsee noin 34 kilometrin päässä satamasta. Junamatka lentokentältä Kowloonin asemalle kestää 30 minuuttia, josta pääsee viidessä minuutissa taksilla satamaan. Bussi lentokentältä keskustaan pysähtyy Nathan Roadilla, josta on 10 minuutin kävelymatka risteilyalusterminaaliin. Matka lentokentältä satamaan kestää noin 40 minuuttia. 

 

Satama

Suurin osa risteilyaluksista pysähtyy Victoria-sataman Ocean Terminalissa, joka sijaitsee kahden jättikokoisen ostoskeskuksen, Ocean Centerin ja Harbourin Cityn, lähellä. Terminaalista löytyy mm. pankkiautomaatti ja siellä on ilmainen wi-fi -yhteys. Myös Kai Takin uudessa terminaalissa pysähtyy aluksia, joten alusten saapumisterminaali kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin. Terminal Kai Tak sijaitsee noin 8 kilometrin päässä Ocean Terminalista. 


  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!