Tarjous-/varauspyyntö

Täytettyänne lomakkeen virkailijamme tarkistaa toivomanne matkan paikkatilanteen ja palaa Teille mahdollisimman pian sähköpostitse. Mikäli pyytämänne paikat ovat jo täynnä, virkailijamme tekee Teille tarjouksen vastaavasta matkapaketista. Lomakkeen täyttäminen ei sido varaukseen.

 

Reykjavík, Heimaey ja Grönlannin länsirannikko

Yhteystiedot

Matkustajat

Täytä kaikkien samassa hytissä matkustavien henkilöiden tiedot ja kirjoita nimet kuten passissa.

Hytti


Tilaa

SuojauskoodiMatkaohjelma

PÄIVÄ 1. Reykjavík

Risteilyalus MS Roald Amundsen lähtee matkaan maailman pohjoisimmasta pääkaupungista Reykjavikista. Luonnonkaunista maisemaa koristavat geysirit, vuoret, jäätiköt ja kuumat lähteet. 

PÄIVÄ 2. Heimaey

Risteilyn ensimmäinen pysähdyskohde on Heimaey, eli ”kotisaari”. Saari on oiva paikka bongata lunneja, joita pesii kesäisin alueella jopa kahdeksan miljoonaa.

PÄIVÄ 3. Merellä

MS Roald Amundsen kulkee Tanskansalmen poikki kohti Grönlantia. Salmi suorastaan huokuu historiaa, sillä se on toiminut niin toisen maailmansodan taistelukenttänä kuin viikinkien vaellusreittinä Islannista Grönlantiin. 

PÄIVÄ 4. Umivik

Umivikin lahtea reunustavat monet jäätiköt, joista putoilee jäävuoria mereen. Lahden pohjoisella rannalla sijaitsee kaksi hylättyä asuinaluetta. 131 vuotta sitten norjalainen tutkimusmatkailija Fridtjof Nansen astui maihin samoilla rannoilla, joille matkustajat nyt pääsevät astumaan.

PÄIVÄ 5. Skjoldungen

Risteilyalus navigoi syvien vuonojen halki kohti seuraavaa kohdetta. Skjoldungenin saari on asumaton, mutta toisen maailmansodan aikaan siellä sijaitsi sääasema. Saaren luoteispuolella voi nähdä Azimuthbjerg vuoren huipun, joka kohoaa 1 700 metrin korkeuteen.

PÄIVÄ 6.

Kuudennen päivän ohjelma määräytyy olosuhteiden mukaan, eikä rantautumiskohteita ole ennalta määrätty. Kapteeni ja tutkimusmatkatiimin johtaja etsivät parhaan mahdollisen pysähdyspaikan. Lindenow’n vuonossa sijaitseva Igdlukulik on yksi mahdollisista rantautumiskohteista. 

PÄIVÄ 7. Prinssi Kristianin salmi

Risteilyalus seilaa Ikerasassuaqin eli Prinssi Kristianin salmen kapean vesireitin läpi kohti Grönlantia. Luonto antaa matkustajille upean esityksen, kun reittiä ympäröivästä jäätiköstä irtoaa jatkuvasti valtavia jäälohkareita mereen. Jos jää on tukkinut kanavan, risteilyalus kiertää Nunap Isuan niemen ympäri.

PÄIVÄ 8. Uunartoq

Uunartoqin asumaton saari on täynnä kuumia lähteitä, jotka ovat tarpeeksi lämpimiä uimiseen myös sydäntalvella. Lähteet sijaitsevat luonnon keskellä upeissa maisemissa. 

PÄIVÄ 9. Qassiarsuk

Viikinkiaikaan Qassiarsukia pidettiin yhtenä hedelmällisimmistä alueista Grönlannissa, minkä vuoksi viikinki Erik Punainen rakensi sinne Brattahlidin maatilan vuonna 982. Asutusalueen opastetulla kierroksella on mahdollista nähdä kopiot Erik Punaisen viikinkiaikaisesta asuinrakennuksesta ja kirkosta, jonka Erikin vaimo Tjodhildur vaati rakentamaan. Hurtigruten tarjoaa myös mahdollisuuden kokeilla esimerkiksi melontaa.

PÄIVÄ 10. Igaliku ja Hvalsey

Igaliku on vanha asutusalue, jolla lampaiden laidunnus on iso osa arkea. Uneliasta pikkukylää ympäröivät kesäisin värikkäät kukkalaaksot, lumihuippuiset vuoret, ja tietenkin lampaat. Pääset näkemään Igalikun katedraalin ja piispan palatsin viikinkiaikaiset rauniot, jotka on restauroitu muutama vuosi sitten. 

 

Uskonnollisuus näkyy myös Hvalseyssa, josta löytyy yksi viikinkiajan parhaiten säilyneistä raunioista; 1300-luvulla rakennettu Hvalseyn kirkko. Rantautuminen tapahtuu Hurtigrutenin PolarCirkel -kumiveneillä, jonka jälkeen aluetta on mahdollista tutkia omaan tahtiin.

PÄIVÄ 11. Ivittuut

Tämä hylätty kaivoskaupunki on nykyään myskihärkien asuttama. Ivittuut on pienin ja yksi vähiten tunnetuista viikinkien entisistä asuinalueista Grönlannissa. Alueen asukkaista ei ole minkäänlaista kirjallista todistusaineistoa. Myskihärkien lisäksi alueella saattaa törmätä grönlantilaisiin metsästäjiin, jotka hakeutuvat joskus suojaan merenrannan vanhoihin rakennuksiin. 

PÄIVÄ 12. Nuuk

Risteilyalus saapuu Grönlannin pääkaupunkiin. Saaren vanhimmassa kaupungissa viikinkiaikaiset perinteet sekoittuvat nykyaikaisiin tapoihin. Nuukista löytyy Grönlannin ainoa yliopisto, useita kirkkoja sekä Grönlannin kansallismuseo. Museossa on esillä muun muassa Qilakilsoqin kaivauksesta löytyneitä muumioita. Nuukissa Hurtigruten järjestää esimerkiksi kaupunkikierroksia, vaelluksia sekä olosuhteiden salliessa maisemalentoja. 

PÄIVÄ 13. Kapisillit

Kapisillit on pieni asutusalue Nuuk-vuonon suulla. Päivän kohokohta on itse matka vuonoa pitkin asutusalueelle ja takaisin. Tyynellä säällä peilikirkas vesi heijastaa vuonot luoden satumaisen kauniin maiseman. 

PÄIVÄ 14. Maniitsoq

Saaristossa sijaitseva Maniitsoq tunnetaan Grönlannin Venetsiana, sillä kylää halkovat useat pienet luonnonkanaalit. Kylän museossa voi käydä tutustumassa paikalliseen kulttuuriin ja historiaan. Alue on myös sopiva melontaretkelle tai valaiden bongailulle. 

PÄIVÄT 15-16. Kangerlussuaq/Kööpenhamina

Risteily päättyy MS Roald Amundsenin saapuessa Kangerlussuaqiin. Voit halutessasi lähteä Hurtigrutenin järjestämälle retkelle alueen villiin luontoon: alueen jään peittämät maisemat nousevat korkeimmillaan 3 200 metriin. Maisemat vaihtelevat arktisesta erämaasta ja tundrasta matalalla kasvaviin pensaisiin ja kukkuloihin. Voit viettää iltapäivän myös omatoimisesti Kangerlussuaqissa. Matkustajat nauttivat vielä yhdessä BBQ-illallisen ennen kuljetusta lentokentälle. Lento Kööpenhaminaan lähtee illalla ja laskeutuu aikaisin seuraavana aamuna. Matka päättyy.

Hinnasto

 

Reykjavik, Heimaey ja Grönlannin länsirannikko / Iceland and Greenland – The Viking Heritage

 

Lähdöt: 6.8.2019 

Laiva: MS Roald Amundsen

 

Reykjavík, Heimaey ja Grönlannin länsirannikko 6.8.2019  / Hinnat alk. hintoja per hlö
16 pv Polar-ulkohytti Arctic Superior -parvekehytti Expedition-sviitti
2h hytti 6117 7274 8199

 

 

Huom! Hurtigrutenilla on joustava hinnoittelu, ja alennushintojen saatavuus on rajoitettu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassolevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

 

Hintaan sisältyy:

- Risteilyn valitsemassasi hyttiluokassa

- Täyshoidon sis. teen ja kahvin

- Veden- ja tuulenkestävän takin

- Maihinnousun eri kohteissa maihinnousuveneissä

- Aktiviteetit aluksella ja maissa

- Tutkimustiimin pitämät luennot

- Lento Kangerlussuaq - Kööpenhamina

- Kuljetus satamasta Kangerlussuaqin lentokentälle

 

Hinta ei sisällä:

- Lennot Suomesta

- Matka- tai peruutusvakuutus

 

Tärkeää tietoa

- Hinnat ovat euroissa (EUR) per henkilö.

- Suunnitellut maihinnousut riippuvat sää- ja jääolosuhteista.

- Pidätämme oikeuden muuttaa suunniteltuaohjelmaa ja matkareittiä.

- Joitakin maissakäyntejä ja retkiä maihinnousuveneillä myydään vain laivalla.

- Jalkineiden vuokraus laivalla.

- Yhden hengen hyttejä vain tilauksesta.

- Matkalle vaaditaan pakollinen todistus terveydentilasta.

- Matkalla tulee olla matkavakuutus.

Hytit

Hytit


Expedition Suite -sviitit

Laivan parhaissa sviiteissä on parivuode ja oleskelutila sohvalla/nojatuoleilla sekä televisiolla. Suurimmassa osassa sviiteistä on parveke. Osassa myös poreamme. Parhaat sijainnit keski- ja yläkansilla.

 

XL-sviitti (MA, MB)

XL-sviitit ovat aluksen tilavimpia sviittejä. Osasta niissä on oma parveke. Sviiteissä on lisäksi isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista 4 henkilölle.

 

Sviitti (MD)

Sviiteissä on oma parveke, isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Sviitti on suunniteltu erityisesti pyörätuolissa liikkuville. 


Sviitti (ME)

Sviiteissä on oma parveke, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista max. 4 henkilölle.

 

Kulmasviitti (MF, MC)

Sviiteissä on isot ikkunat, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Osassa parveke ja poreamme. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Arctic Superior -hytit

Arctic Superior -hytit ovat tilavia ja viihtyisiä. Hyteissä on parveke tai iso ikkuna. Osassa lisävuodemahdollisuus.

 

Parvekehytti (XT)

Yläkansilla sijaisevissa tilavissa hyteissä parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen. Kaikissa hyteissä parvekkeet. 

 

Ulkohytti (TT)

Hytit sijaitsevat keski- ja yläkansilla. Hyteissä suuri ikkuna, parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

 

Polar Outside -ulkohytit

Ulkohytit sijaitsevat keskikansilla. Osassa lisävuodemahdollisuus.


Ulkohytti (RR, RS)

Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Osassa myös vuodesohva. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen. 

 

Ulkohytti (RL)

Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja venttiili-ikkunat. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Ulkohytti (RJ)

Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Hyteissä rajoitettu/estetty näkymä. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen. Lisätiedot

RETKET MAISSA

Voit varata etukäteen maissa tehtäviä retkiä. Erilaisiin retkivaihtoehtoihin voit tutusta alla olevista linkeistä. Retket ja niiden sisältö riippuvat osallistujien vähimmäis- ja enimmäismääristä sekä säästä ja paikallisista olosuhteista.  Osa retkistä on varattavissa vain laivalta. Tarkista asiakaspalvelustamme, mitkä retket kuuluvat juuri valitsemallesi matkalle.

 

Retket Islannissa »

Retket Grönlannissa »

 

LISÄOHJELMA

Jatka lomaasi lisäretkillä: joko ennen tai jälkeen varsinaisen merimatkan. Tutustu ja käytä mahdollisuutta hyötyä lomastasi vielä enemmän! Voit varata lisäohjelman sekä kansainväliset lennot helposti matka-asiantuntijoiltamme risteilyä varattaessasi.

 

PALVELUTASOT HYTEISSÄ

Hytit on luokiteltu neljään eri kategoriaan ja kolmeen eri matkustusluokkaan. Tutustu matkustusluokkiin täällä!

 

EXPEDITION TEAM - TUTKIMUSMATKATIIMI

Explorer-matkoilla risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

alk. 6117 €
6.8.2019, 16 pv

Ihastu samalla risteilyllä Islannin laavamuodostumiin ja geysireihin sekä Grönlannin arktisiin maisemiin! Risteilyllä nähdään Grönlannin kauneimmat luontokohteet ja mielenkiintoisimmat pikkukaupungit ja kylät. Luonto näyttää mahtinsa etenkin kun merireittiä ympäröivästä jäätiköstä irtoaa jatkuvasti valtavia jäälohkareita mereen. 


Lähtö Reykjavikista

Islanti Grönlanti


Tarjous-/varauspyyntö »


Videot
Tutustu laivan viihdetarjontaan, ruokailuelämyksiin, hyvinvointipalveluihin sekä aktiviteetteihin! Lue lisää!

Reittikartta
  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!